Ситник розповів, чому «справа Мартиненка» затягнулася

Читать на русском
Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ з лютого до травня місяця не передавала матеріали так званої справи Мартиненка.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що Генерально прокуратура з лютого до травня місяця не передавала матеріали так званої «справи Миколи Мартиненка».

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Ситника, попередні плани щодо завершення справи були намічені на травень, але принципова позиція ГПУ загальмувала процес.

«Такі плани були, але на них вплинула позиція ГПУ щодо передачі матеріалів. Ми ці матеріали вимагали ще в лютому, а отримали лише нещодавно. В зв'язку з цим загальмувалися певні розслідування», – наголосив директор НАБУ.

Він також наголосив, що остаточне рішення в цій справі Антикорупційне бюро ухвалить найближчим часом. Ситник додав, що новопризначений генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв не чинити опір співпраці.

У НАБУ відзвітували про результати роботи з початку року. ІнфографікаСтаном на 17 травня Національне антикорупційне бюро зареєструвало 151 кримінальне провадження та склало 32 повідомлення про підозру щодо 15 чиновників.

«Антикорупційний прокурор (Назар Холодницький – Ред.) говорив, що зустрічався з Луценком, і той задекларував, що будь-яке провадження, яке ми будемо вважати за необхідне забрати до НАБУ, він віддасть», – сказав він.

Нагадаємо, раніше Антикорупційне бюро почало розслідування справи щодо Одеського припортового заводу. В якості свідків допитувалися губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі та екс-нардеп Микола Мартиненко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: