Верховна Рада забрала мандат у Мартиненка

Читать на русском
Верховна Рада України з третьої спроби забрала мандат у народного депутата від фракції «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

Верховна Рада України з третьої спроби позбавила мандата народного депутата від фракції «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

За відповідне рішення проголосували 228 народних обранців, пише «Слово і Діло».

При перший спробі за позбавлення Мартиненка мандата проголосували 225 нардепів, при другій – 220. І лише з третьої спроби Раді вдалося забрати мандат у Мартиненка.

Також раніше Верховна Рада позбавила мандата й нардепа від «Радикальної партії» Злату Огнєвіч. За таке рішення проголосував 301 народний обранець.

Діяльністю Мартиненка займеться Антикорупційне бюроГПУ не порушувала провадження проти народного депутата Миколи Мартиненка, а депутатське звернення з цього питання передали до НАБУ.

Минуло більше 3 тижнів з моменту подання заяви про складання мандату Мартиненком і ось нарешті Верховна Рада ухвалила рішення щодо цього питання.

Раніше, 20 листопада в прямому ефірі телеканалу ICTV Микола Мартиненко заявив, що вирішив скласти свій мандат, а наступного дня, 21 листопада, його прес-служба повідомила про реєстрацію заяви в апараті Верховної Ради.

Нагадаємо, що Мартиненко був обраний до Верховної Ради за списками партії «Народний фронт». Наступним у виборчому списку під номером 76 значиться політик з Миколаєва Вадим Підберезняк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: