Саакашвілі та Мартиненка допитають у справі ОПЗ

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро має намір допитати екс-нардепа Миколу Мартиненка й губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі у справі ОПЗ.
Міхеїл Саакашвілі

Національне антикорупційне бюро має намір допитати екс-нардепа Миколу Мартиненка й губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі у справі ОПЗ.

Про це заявив в інтерв'ю «Українським новинам» директор НАБУ Артем Ситник, передає «Слово і Діло».

«Вони ще не допитували, але заплановані допити. Якщо ми говоримо про гучних заявах, то тут навіть немає предмету для допиту. Я завжди підкреслюю, що НАБУ не має реагувати на кожне гучну політичну заяву, оскільки такі заяви вимовляються майже кожен день. Але конкретної інформації вони не містять», – сказав він.

За словами Ситника «на даний момент підозру Мартиненко не оголошено. Більш того, він не займав ніяких посад в ОПЗ».

При цьому глава НАБУ додав: «Вести далі дискусію і говорити про конкретних людей коректно лише тоді, коли є підозра і дані про причетність».

«Конкретні прізвища називати до оголошення підозри я вважаю неправильним, оскільки політичні опоненти, які постійно звинувачують один одного в корупції, використовують будь-які слова працівників правоохоронних органів, будь-який факт розслідування, з метою політичного тиску. У країні забули про статтю 62 Конституції україни про презумпцію невинності, яка передбачає, що людину можна назвати корупціонером тільки тоді, коли рішення винесе суд», – наголосив Ситник.

Саакашвілі назвав Яценюка головним корупціонером країниГлава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі повідомив, що через корупційні схеми на ОГХК держава щорічно втрачає $5 млрд.

В цілому, за словами глави НАБУ, детективи на сьогодні розслідують 14 кримінальних проваджень: «Є ще напрацювання і можна відкривати інші, але ми збільшуємо кількість виробництв по мірі того, як збільшується штат антикорупційної прокуратури».

«Ми розслідуємо справи не тільки проти суддів, хоча вони є підслідними Бюро і перебувають в центрі нашої уваги, адже всім відомий рівень корумпованості в судах. У той же час ми розслідуємо випадки корупції на державних підприємствах, і я б не сказав, що це "маленькі справи», – додав він.

Нагадаємо, представники Одеського припортового заводу вирішили подати на губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі в суд нібито за надання неправдивої інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: