Муженко: сили АТО мають право адекватно відповідати на обстріли бойовиків

Читать на русском
Українські військові не піддаються на провокації російсько-терористичних військ та виконують міжнародні домовленості щодо припинення вогню, але залишають за собою право на адекватну відповідь
Віктор Муженко

Українські військові не піддаються на провокації російсько-терористичних військ та виконують міжнародні домовленості щодо припинення вогню, але залишають за собою право на адекватну відповідь.

Про це під час зустрічі з послом США в Україні Джефрі Пайєттом заявив начальник Генштабу та головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко, пише «Слово і Діло».

Чиновники також обговорили питання реформування української армії, ситуацію на сході України та результати засідання військового комітету Україна-НАТО.

Турчинов назвав ознаки системної підготовки РФ до війни з УкраїноюРосійська Федерація подає всі ознаки системної підготовки до активізації військового протистояння з Україною.

«Наша принципова позиція – повне припинення вогню із забезпеченням постійного моніторингу спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ режиму незастосування зброї», – нагадав Муженко.

При цьому він констатував, що наразі спостерігачі ОБСЄ не можуть повною мірою відслідковувати ситуацію з дотриманням режиму припинення вогню.

Як заявив учора секретар РНБО Олександр Турчинов, за минулу добу українська армія втратила більше військовослужбовців, ніж за минулий рік, – 7 убитих і 9 поранених бійців. Турчинов поклав відповідальність за це на керівництво РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: