Порошенко закликав Путіна звільнити політв'язнів і вивести війська з Донбасу

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко закликав Росію звільнити заручників і вивести війська з Донбасу.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час переговорів у «нормандському форматі» з президентами Росії, Франції та канцлером ФРН закликав російську сторону звільнити українських політв'язнів, а також вивести війська з Донбасу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента України.

Порошенко повідомив співрозмовникам про погіршення ситуації на Донбасі, зокрема про обстріли в районі Авдіївки, які перешкоджають мирному врегулюванню ситуації в регіоні.

День зустрічей: із ким сьогодні зустрівся Порошенко та про що домовився?Президент України Петро Порошенко сьогодні в Стамбулі зустрівся з низкою європейських політиків.

«Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація й повне припинення вогню. Президент підкреслив, що для цього Росія має вивести війська з окупованої частини України та припинити поставляти туди зброю й найманців. Президент також звернув особливу увагу на необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном», – повідомляє прес-служба.

Порошенко також закликав Росію звільнити всіх українських заручників, включаючи Надію Савченко, Геннадія Афанасьєва, Юрія Солошенка. Глава української держави наголосив на неприпустимості постійного порушення прав кримських татар в окупованому Росією Криму, а також закликав припинити їх переслідування й негайно відпустити всіх політичних в'язнів.

Нагадаємо, сьогодні вночі Порошенко, Меркель, Олланд і Путін провели телефонні переговори в «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: