У прокуратурі Вінниччини розповіли, чому закрили справу проти Шевцова

Читать на русском
Кримінальна справа проти екс-глави НП Вінницької області Антона Шевцова, якого звинувачували в держзраді, була закрита через відсутність складу злочину.
Костянтин Гоздуп

Кримінальне провадження проти колишнього глави Національної поліції Вінницької області Антона Шевцова, якого звинувачували в державній зраді, було закрите через відсутність складу злочину.

Про це на брифінгу заявив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури Вінницької області Костянтин Гоздуп, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Мною як процесуальним керівником провадження ухвалено рішення про його закриття на підставі пункту 2 частини першої статті 284 Кримінально-процесуального кодексу України в зв'язку з відсутністю в діях особи складу кримінального правопорушення», – наголосив він.

За словами Гоздупа, прокуратура не змогла встановити причетність Антона Шевцова до скоєння злочину проти національної безпеки України. Він також додав, що немає підстав для перекваліфікації справи.

У СБУ прокоментували закриття справи проти екс-глави Нацполіції Вінниччини ШевцоваСпікер СБУ Олена Гітлянська заявила, що не знає, чому прокуратура Вінницької області ухвалила рішення про закриття справи проти екс-глави регіональної НП Антона Шевцова.

«Якщо особі повідомлялося про підозру, є певна процедура, адже порушувалося конституційне право особи. В цьому випадку рішення про закриття кримінального провадження додатково буде вивчатися ще й Генеральною прокуратурою України. Якщо ГПУ дійде висновку, що я ухвалив незаконне рішення, вона може його скасувати. Але скажу вам чесно, що підстав для цього не бути», – додав Гоздуп.

Нагадаємо, сьогодні, 20 травня, у ЗМІ з'явилася інформацію про закриття кримінального провадження проти Антона Шевцова Вінницькою обласною прокуратурою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: