МВФ погодив новий транш для України

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд може дати черговий макрофінансової транш Україні вже в липні цього року.

Місія Міжнародного валютного фонду підбила підсумок своєї роботи в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВФ.

Повідомляється, що місія досягла угоди з владою з питань політики, необхідної для завершення другого перегляду в рамках EFF, за умови схвалення керівництвом МВФ і Виконавчою радою.

Чого чекати від місії МВФ в Україні?З 10 по 18 травня в Україні проводить роботу місія МВФ. В Україні не даремно цій події приділяють особливу увагу, адже від результатів роботи місії залежатиме подальше фінансування України з боку Фонду та міжнародних донорів.

«Україна за минулий рік у важких умовах домоглася значного прогресу у відновленні макроекономічної стабільності. Стійке проведення структурних та інституційних реформ зараз потрібно перетворити на сильний і стійкий ріст... Важливо, щоб влада збільшила свої зусилля щодо закріплення фіскальної та фінансової стабільності, рішучого підвищення відкритості та верховенства закону, а також реформування великого й неефективного сектора державних підприємств», – повідомили у Фонді.

У МВФ додали, що реалізація рішучих заходів дозволить Виконавчій раді Фонду в липні 2016 року прийняти рішення щодо другого перегляду програми EFF.

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні з 10 до 18 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: