Порошенко домовився з Байденом про черговий транш кредиту МВФ

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джо Байден домовились про підписання найближчим часом кредитних гарантій на отримання Україною 1 млрд дол.
Джозеф Байден і Петро ПорошенкоФото: Валентин Огіренко, Reuters

Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джозеф Байден домовились про підписання найближчим часом угоди про надання Вашингтоном кредитних гарантій у розмірі 1 млрд дол.

Про це політики домовились у ході телефонної розмови в п’ятницю, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Адміністрації Глави держави.

«Президент поінформував про заходи щодо вдосконалення системи державних фінансів та покращення ділового клімату в Україні. Він висловив сподівання, що результати реформ в Україні дозволять активізувати підтримку України з боку США, МВФ та інших міжнародних партнерів нашої країни. Співрозмовники домовилися про підписання найближчим часом двосторонньої угоди про надання Україні третього траншу кредитних гарантій на 1 млрд доларів США», – повідомляється на сайті Президента.

Чого чекати від місії МВФ в Україні?З 10 по 18 травня в Україні проводить роботу місія МВФ. В Україні не даремно цій події приділяють особливу увагу, адже від результатів роботи місії залежатиме подальше фінансування України з боку Фонду та міжнародних донорів.

Крім того, Байден привітав Порошенка з призначенням нового генерального прокурора й пообіцяв, що США надаватимуть Україні підтримку в здійсненні реформ і боротьбі з корупцією.

Нагадаемо, як уже сьогодні писало «Слово і Діло», оперативне призначення нового генерального прокурора було однією з вимог міжнародних фінансових інституцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: