Україна та Туреччина нарощують військову співпрацю

Читать на русском
Україна та Туреччина домовилися про військове співробітництво між збройними силами на період до 2020 року.

У Міністерстві оборони України підписали план військового співробітництва між Збройними силами України та Туреччини до 2020 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міноборони.

«16 травня між Збройними силами України та Турецької Республіки підписано імплементаційний план військового співробітництва Збройних сил України та Турецької Республіки, що містить практичні кроки, спрямовані на нарощування оперативних можливостей Збройних сил України», – повідомили у відомстві.

Порошенко підписав декларацію про співпрацю з ТуреччиноюУкраїна та Туреччина будуть нарощувати стратегічне співробітництво й реалізовувати низку спільних проектів.

Повідомляється, що цей план чітко визначає напрямки та сфери військового співробітництва між двома державами до 2020 року.

Документом передбачається співпраця у сферах реформування та оборонного планування, освіти й підготовки військ, консультативно-дорадча допомога, співпрацчя між видами збройних сил тощо.

«Саме реалізація практичних заходів співпраці у військовій сфері дозволить, з одного боку, зміцнити зв'язки з нашим південним сусідом, а з іншого – спрямувати зусилля на досягнення кінцевої мети, а саме готовності ЗС України до членства в НАТО в 2020 році», – резюмували в Міноборони.

Нагадаємо, Україна та Туреччина домовилися про спільне виробництво пасажирських і транспортних літаків, зокрема літака TAN-158 на базі української моделі літака Ан-158.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: