Порошенко підписав декларацію про співпрацю з Туреччиною

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко та голова Турецької Республіки Реджеп Ердоган підписали Взаємну Декларацію.
Порошенко і Ердоган

Президент України Петро Порошенко провів спільну прес-конференцію з головою Турецької держави Реджепом Ердоганом за підсумками візиту до Туреччини.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Порошенка.

«Ми дякуємо за тверду та послідовну підтримку Туреччиною суверенітету й територіальної цілісності України, які були грубо порушені Росією. Для моєї держави надзвичайно важливо відчувати щиру та ефективну підтримку справжніх друзів і партнерів. Туреччина є саме таким другом і партнером України», – сказав Порошенко.

За словами Президента України, обидві країни будуть поглиблювати стратегічне партнерство, підпишуть угоду про зону вільної торгівлі, інші економічні угоди.

Також Порошенко запросив турецьку сторону приєднатися до приватизаційних процесів, які стартують в Україні.

Порошенко запропонував туркам користуватися українськими газосховищамиПорошенко під час візиту до Туреччини запропонував надати можливість Туреччині використовувати українські сховища газу.

Президент України подякував Туреччині за надану підтримку й зазначив, що Турецька Республіка незабаром надасть Україні 10 млн доларів на гуманітарні потреби.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко домовився з главою парламенту Туреччини Ісмаїлом Кахраманом про поглиблення двосторонньої співпраці між Києвом і Анкарою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: