Експерт дав оцінку ініціативі створення Чорноморської флотилії під егідою НАТО

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Безумовно, це дипломатичний крок, але передусім військова бригада потрібна як оборонний елемент.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів воєнний експерт, полковник запасу, колишній глава Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи інформацію про те, що Україна готова приєднатися до Чорноморської флотилії НАТО.

«В нинішній ситуації будь-яка співпраця, тим паче в тому регіоні, який перебуває в геополітичному плані в небезпеці, є надзвичайно важливою. Безумовно, з боку РФ це викличе негативну реакцію, але для нас це правильний крок», – вважає Білоус.

Експерт підкреслив, що надзвичайно символічним є те, що підтримка буде з боку Болгарії.

«Звичайно, в економічному плані – це бідні країни, але вони є членами НАТО. У військовому відношенні країни давно перейшли на стандарти Альянсу, що стане кроком військово-технічного співробітництва саме у сфері морських комунікацій та морського озброєння», – зауважив Білоус.

На його переконання, багато залежатиме зараз від бюджету, який виділяють ці країни на військові формування.

«Румунія має запаси нафти й там достатньо коштів на модернізацію Збройних сил. Болгарія та Румунія – морські держави, що брали участь у військових навчаннях у Чорному морі. Крім того, НАТО слідкуватиме за тим, щоб цей фланг розвивався, тому для України це хороший шанс», - проаналізував В'ячеслав Білоус.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір цього року почати будівництво першої в країні бази Військово-морських сил в Одесі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: