Україна домовилася збирати в Туреччині літаки на базі Ан-158

Читать на русском
Також розглядаються варіанти будівництва транспортного літака для турецької сторони на базі літака АН-178 і літаки для турецької сторони на базі літака Ан-70.
Ан-158

Україна та Туреччина домовилися про спільне виробництво пасажирських і транспортних літаків, зокрема літака TAN-158 на базі української моделі Ан-158.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Ми домовилися про українсько-турецьке партнерство в авіабудуванні та розвитку космічних технологій. Разом із Туреччиною Україна готова розробляти та виготовляти нові пасажирські й транспортні літаки на базі ДП «Антонов», – передають у прес-службі слова глави Мінрегіону Геннадія Зубка, який очолював українську делегацію в Туреччині.

Зокрема, йдеться про розробку та виробництво пасажирського літака TAN-158 на базі літака Ан-158. Також розглядаються варіанти виробництва транспортного літака для турецької сторони на базі літака Ан-178 та Ан-70.

Порошенко підписав декларацію про співпрацю з ТуреччиноюУкраїна та Туреччина будуть нарощувати стратегічне співробітництво й реалізовувати низку спільних проектів.

Нагадаємо, що в 2015 році Україна та Саудівська Аравія домовилися про розробку та виробництво літаків на базі одного з підприємств КСА.

Також ДП «Антонов» підписало з індійською компанією Reliance Defence Limited меморандум про партнерство у сфері військово-технічного співробітництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: