Порошенко в Анкарі заручився підтримкою турецьких парламентарів

Читать на русском
Порошенко домовився з головою парламенту Туреччини про поглиблення співпраці між Анкарою та Києвом.
Фото: АП

Президент України Петро Порошенко домовився з головою парламенту Туреччини Ісмаїлом Кахраманом про поглиблення двосторонньої співпраці між Києвом та Анкарою.

Зокрема, Порошенко подякував Кахраману за підтримку в питанні порушення прав людини в окупованому Криму, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АПУ.

Зазначається, що особлива увага під час зустрічі була приділена визнанню депортації кримських татар у 1944 році геноцидом.

Туреччина готова до ЗВТ з Україною – прем'єр ДавутоглуПрем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив про готовність до запровадження зони вільної торгівлі з Україною.

Крім того, як повідомив Кахраман, у парламенті Туреччини кілька днів тому була створена депутатська група дружби з Україною. Він також підтвердив неприйняття Анкарою анексії Криму Росією.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Порошенко сьогодні, на початку свого дводенного візиту до Туреччини, закликав визнати депортацію кримських татар геноцидом. Відомо, що також Порошенко проведе переговори з прем’єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: