Мін'юст і Нацполіція запустили службу допомоги підсудним

Читать на русском
Голова Мін'юсту Павло Петренко та керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявили про запуск служби правової допомоги підсудним.
Павло Петренко

Міністерство юстиції України спільно з Національною поліцією запустило службу безоплатної правової допомоги.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Мін'юсту Павло Петренко.

«Сьогодні Нацполіція представила нове управління, яке контролюватиме захист прав затриманих і фіксуватиме всі порушення прав людини. Ми запустили систему безоплатної правової допомоги», – заявив міністр.

Тука просить парламент переглянути «закон Савченко»Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що «закон Савченко» має бути переглянутий Верховною Радою.

За його словами, понад 5 тисяч адвокатів уже працюють у системі безоплатної правової допомоги. Ще на тисячу вакансій оголошено конкурс.

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила сьогодні, що новостворене управління стежитиме за дотриманням прав тимчасово ув'язнених і співпрацюватиме в цій сфері з Мін'юстом. За її словами, також буде створено єдиний електронний реєстр, де зберігатиметься інформація про затриманих.

Нагадаємо, за останні півроку дію так званого «закону Савченко» було застосовано до майже 40 тисяч осіб, які перебували в місцях відбування покарань. Достроково звільнені з-під варти 5,5 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: