Тука просить парламент переглянути «закон Савченко»

Читать на русском
Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що закон Савченко має бути переглянутий Верховною Радою.
Георгій ТукаФото: РБК

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що Верховна Рада має переглянути дію так званого «закону Савченко».

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Тука розповів історію свого знайомого, до приміщення якого потрапили двоє злочинців, що достроково вийшли на волю завдяки «закону Савченко».

Кому вигідний «закон Савченко»?Під дію так званого закону Савченко підпадають близько 4,6 тис. засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини: на волю достроково вийдуть більше 800 убивць і 150 ґвалтівників.

«Шановні народні депутати! Можливо, варто переглянути дію цього закону? Адже завдяки цій ініціативі на волю достроково вийдуть тисячі злочинців, які ані до АТО, ані до Надії Савченко не мають жодного стосунку», – заявив заступник міністра.

Нагадаємо, закон «Про вдосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення до терміну покарання», що в експертному середовищі отримав назву «закон Савченко», вступив у дію ще 24 грудня 2015 року. Він передбачає зарахування терміну попереднього ув’язнення до терміну відбування покарання за схемою, відповідно до якої один день у слідчому ізоляторі прирівнюється до двох днів у в’язниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: