Порошенко закликав Раду Європи направити спецмісію контролю за українськими в'язнями до РФ

Читать на русском
Порошенко також повідомив про катастрофічну гуманітарну ситуацію, що викликана збройною агресією Російської Федерації проти України.

Президент України Петро Порошенко звернувся до Ради Європи з проханням направити в Росію спеціальну місію для моніторингу ситуації з ув'язненими в РФ громадянами України.

Про це він заявив під час зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Муйжніексом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Як уряд допомагає переселенцям із Донбасу та Криму?Слово і Діло підбило проміжні підсумки підтримки державою тимчасово переміщених осіб з окупованого Криму та зони АТО.

«Маємо використовувати всі можливості, включаючи направлення спеціальної місії, для контролю за ситуацією з ув'язненими українцями та запровадити інші необхідні механізми, в тому числі моніторинг Росії Європейським комітетом з питань запобігання катуванням», – зазначив Глава держави.

Порошенко також поінформував комісара ЄС про ситуацію на Донбасі. Він повідомив про катастрофічну гуманітарну ситуацію, викликану збройною агресією Російської Федерації проти України, зазначивши, що Росія як держава-окупант несе повну відповідальність за всі порушення прав людини в цьому регіоні.

Порошенко порушив питання також і про пригноблення кримських татар в окупованому Росією Криму. Одним з останніх кричущих випадків стало ініціювання заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Російська агресія в Україні – найбільший виклик безпеці в ЄССанкції проти Російської Федерації не можуть бути зняті доти, доки Москва не виконає зобов'язання, взяті в рамках Мінських угод, щодо виведення військ зі Східної України, Криму, Севастополя та передачі контролю над кордоном.

Своєю чергою, комісар РЄ зазначив, що заборона Меджлісу може негативно вплинути на тисячі людей, які будуть асоціюватися з екстремістами відповідно до російського законодавства і зазнають переслідувань.

Нагадаємо, що в результаті зіткнення турецького суховантажу «Ліра» з опорою моста, що будується в Керченській протоці між Краснодарським краєм та окупованим Кримом росіяни отримали збитків на 120 млн руб.

Раніше США запевнили, що санкції проти РФ не знімуть до повернення Криму Україні.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: