Проголосували й розслабилися: Парубій закрив засідання Ради через брак депутатів

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закрив ранкове засідання парламенту в зв'язку з тим, що депутати залишили сесійну залу.
Андрій ПарубійФото: Grushevskogo_5

Глава Верховної Ради України Андрій Парубій достроково закрив ранкове засідання парламенту, пояснивши це тим, що в залі вже немає достатньої для ухвалення рішень кількості депутатів.

Тепер спікер Ради чекає народних обранців на вечірньому засіданні о 16:00, інформує «Слово і Діло».

За словами Парубія, сигнальні голосування показали, що депутати розійшлися і в залі немає достатньої кількості голосів для ухвалення рішень. Разом із тим, спікер закликав нардепів з'явитися на вечірнє засідання, яке стартує за 2 години.

За закон під генпрокурорство Луценка «проголосував» нардеп, який перебував на лікарняномуНародний депутат України від фракції «Народного фронту» Андрій Помазанов заявив, що його голос за законопроект під генпрокурорство Луценка зарахували, хоча сам він був на лікарняному.

Як відомо, найбільш значущим рішенням, ухваленим сьогодні Верховною Радою, є закон про зміни в діяльності Генеральної прокуратури, що скасовує обов'язкову норму про наявність у кандидата на посаду генпрокурора вищої юридичної освіти.

Тим часом саме на вечірньому засіданні може бути ухвалене інше доленосне для ГПУ рішення – про призначення Юрія Луценка генеральним прокурором України, про що раніше заявив член «БПП» Олексій Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: