Експерт розповів про ціну торгів за призначення Луценка до ГПУ

Читать на русском
Гліб Канєвськийполітичний експерт

Призначення Луценка до ГПУ може запустити процес дострокових виборів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Гліб Канєвський, аналізуючи призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України.

«Не один тиждень відбувалися торги між фракціями за призначення Луценка. Ціна цих торгів – контроль за держпідприємствами, бюджетними потоками, державними закупівлями, які отримають різні фракції, позафракційні групи та депутати. Відповідно, після таких торгів у Луценка просто зв'язані руки як у генпрокурора, щоб розпочати реальну боротьбу з корупцією», – пояснює Канєвський.

Фактично, як додав експерт, Луценко став генпрокурором після коридорних торгів і буде «весільним генералом» – з погонами, але без будь-яких повноважень та реальних результатів.

Обличчя ГПУ: скільки генпрокурорів змінилося за роки незалежності?За 24 роки незалежності в Україні змінилося 14 генеральних прокурорів, а ще четверо обіймали посаду в. о. генпрокурора.

«Весь негатив нести на собі не Юрій Луценко, а Президент. Це вплине на зниження рейтингів, а в далекій перспективі може стати загрозою для Порошенка на президентських виборах», – розмірковує політичний експерт.

За його словами, призначення Луценка лише поглибить політичну кризу й, відповідно, вже восени на порядку денному знову з'явиться питання парламентських перевиборів.

Як відомо, 10 травня Верховній Раді не вистачило двох голосів для ухвалення законопроекту №4469, який дозволяє Юрію Луценку стати генеральним прокурором.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: