Україна досягне енергонезалежності в найближчому майбутньому – Гройсман

Читать на русском
За наявності тих ресурсов, якими зараз володіє Україна, досягти енергонезалежності можливо вже в середньостроковій перспективі.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що досягнення Україною енергетичної незалежності можливе в середньостроковій перспективі.

Про це прем'єр заявив у ході 2-го форуму енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Якщо колеги по минулому Кабміну зробили все для того, щоб переключитися з російської «труби» на європейську, наше з вами завдання – стати повністю незалежною країною», – сказав Гройсман.

Він також додав, що за наявності тих ресурсів, якими зараз володіє Україна, досягти енергонезалежності можливо вже в середньостроковій перспективі.

Відзначимо, що в інвестиційній справі, з якою Володимир Гройсман добре знайомий, «середньостроковою перспективою» називається термін від 1 до 5 років.

Аналіз енергетичних реформ і боротьба за енергонезалежність УкраїниЕнергетика – база будь-якої економіки, тому в коаліційній угоді розвитку енергетичної галузі і енергонезалежності України депутати приділили багато уваги. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, що зробила парламентська більшість у цьому напрямку.

Нагадаємо, що «Газпром» оголосив плани поставок газу в Україну на цей рік, згідно з якими в Україну буде поставлено близько 11 млрд куб. м природного газу. У 2015 році з РФ було поставлено 6,1 млрд куб. м, що в 1,8 рази або на 4,9 млрд куб. м менше заявлених планів на цей рік.

У квітні НАК «Нафтогаз України» заявила про відмову купувати газ у російського «Газпрому» через його високу вартість.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: