СБУ запобігла теракту в Маріуполі

Читать на русском
СБУ виявила схованку вибухових речовин та гранат у Маріуполі, які могли бути застосовані для теракту чи диверсійних дій.

Служба безпеки України виявила схованку вибухових речовин та гранат у Маріуполі, які могли бути застосовані для теракту чи диверсійних дій.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Співробітники Служби безпеки України попередили диверсію, якою терористи планували «отметить» річницю захоплення бойовиками адміністративної будівлі Маріупольського міськвідділу поліції. Правоохоронці виявили схованку на замороженому будівельному майданчику, у напівзведеному приміщенні», – йдеться у повідомленні.

За словами представників СБУ, в схованці було знайдено вісімдесят кілограмів пороху, шістсот грамів тротилу, два електродетонатори, дев’ять гранатометів РПГ-26 та РПГ-22, шістнадцять гранат РГД-5 і Ф-1 із запалами, а також майже дві з половиною тисячі набоїв різних калібрів.

«За оперативною інформацію схрон призначався диверсантам для здійснення терористичних актів у День пам'яті та примирення й 71-ї річниці Перемоги над нацизмом та «святкування» річниці захоплення бойовиками будівлі Маріупольського міськвідділу поліції», – наголошують в СБУ.

Як стверджують в спецслужбі, за даним фактор відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: