Хто з борців із корупцією є більш відповідальним – Соболєв, Ситник чи Холодницький?

Читать на русском

«Слово і Діло» порівнювало відповідальність народних депутатів-мажоритарників з Вінницької області, а також мерів обласних центрів центру-півдня України. Сьогодні на черзі – голова комітету Верховної Ради із запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, а також глави антикорупційних відомств – директор НАБУ Артем Ситник і керівник САП Назар Холодницький.

Найбільшу кількість обіцянок на сьогодні роздав Єгор Соболєв.

На рахунку народного депутата 65 обіцянок. Виконано з них на сьогодні 24. Зокрема, обіцянка про те, що слідчі Антикорупційного бюро отримуватимуть зарплату від 20 тис. грн.

У процесі виконання перебувають 36 зобов'язань Соболєва. Не впорався він із виконанням 5 обіцянок. Серед провалів Соболєва – обіцянка про те, що депутати з антикорупційного комітету ВРУ не голосуватимуть за створення ТСК щодо корупції в Кабміні. Рівень відповідальності нардепа – 46%.

Артем Ситник роздав на сьогодні 13 обіцянок. Виконав глава НАБУ 6 своїх зобов'язань.

Так, Ситник передав до суду справи з «гучними прізвищами» до кінця березня.

З обіцянки Ситника мають статус «у процесі виконання». Провалених обіцянок у глави НАБУ 4. Серед невиконаних зобов'язань Ситника – сформувати Національне антикорупційне бюро України на 90% в лютому 2016 року. Рівень його відповідальності – 37%.

Назар Холодницький роздав на сьогодні лише 4 обіцянки, 3 з яких виконав, 1 – провалив. Так, він, як і обіцяв, запустив роботу НАБУ. Водночас Холодницький не впорався з конкурсом на посади прокурорів САП. Рівень його відповідальності – 75%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: