Як виконують свої обіцянки мери Одеси, Херсона, Миколаєва, Запоріжжя та Кіровограда?

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує знайомити читачів із тим, наскільки відповідальними є українські політики. Вчора ми порівнювали відповідальність народних депутатів України, обраних за мажоритарними округами у Вінницькій області.

Сьогодні ми порівняємо роботу мерів – Геннадія Труханова, Олександра Сєнкевича, Володимира Миколаєнка, Володимира Буряка та Андрія Райковича.

Двоє з них – Миколаєнко та Труханов – уже вдруге поспіль займають мерські крісла.

Найвідповідальнішим на сьогодні є мер Херсона Володимир Миколаєнко. З 50 своїх обіцянок він виконав половину. Ще 9 його зобов’язань перебувають у процесі виконання. Не дотримався Миколаєнко свого слова 16 разів. Рівень відповідальності херсонського мера – 50%.

На противагу Миколаєнку одіозний мер Одеси Геннадій Труханов за другу свою каденцію лише збільшує кількість розданих обіцянок. Серед градоначальників, представлених в огляді, одеський міський голова відзначився найбільшою кількістю зафіксованих обіцянок. Він роздав 122 обіцянки, з яких виконав 46.

Статус «у процесі виконання» мають на сьогодні 47 обіцянок одеського мера. «Слово і Діло» неодноразово направляло до мерії офіційні запити для перевірки виконання обіцянок Труханова. Однак відповідей ми не отримували.

Провалив одеський градоначальник 29 своїх обіцянок. Рівень відповідальності Труханова – 38%.

Щодо решти, то Буряк, Сєнкевич і Райкович обійняли свої посади наприкінці минулого року. Природно, що за менш ніж 5 місяців роботи вони ще не встигли вирішити намічені завдання та виконати всі обіцянки. Однак уже на сьогодні можна стверджувати, хто в дотриманні своїх слів є більш активним.

Запорізький мер Володимир Буряк роздав 16 обіцянок. Із цієї скромної кількості він виконав 3 обіцянки. В процесі виконання перебувають ще 12 його зобов'язань. Провалена обіцянка в мера Запоріжжя поки лише одна. Рівень відповідальності Буряка – 19%.

Що обіцяють нові міністри Кабміну Гройсмана?«Слово і Діло» проаналізувало виконання міністрами нинішнього Кабінету міністрів України своїх обіцянок за тиждень.

Стільки ж обіцянок, скільки й Буряк, роздав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич. Щоправда, він із 16 своїх обіцянок поки виконав лише дві. Решта 14 обіцянок Сєнкевича мають на сьогодні статус «у процесі виконання».

Кіровоградський міський голова Андрій Райкович роздав 45 обіцянок, з яких по 3 виконаних і невиконаних. Решта 39 його зобов'язань мають статус «у процесі виконання». Рівень відповідальності Райковича – 7%.

Він, як і інші новообрані мери, має достатньо часу на те, щоб виконати всі свої зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: