Глава Антикорупційного бюро анонсував «гучні» та «цікаві» справи найближчим часом

Читать на русском
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник анонсував гучні та цікаві справи.
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник анонсував «гучні» та «цікаві» справи.

Про це він сказав у прямому ефірі інформаційно-аналітичної програми «Події тижня», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За словами Ситника, вже дев'ять кримінальних проваджень щодо 12 осіб були направлені до суду. Він додав, що більшість із них є суддями, які були затримані за хабарі.

«Також ми направили справу одного з керівників служби експортного контролю, який звинувачується в хабарництві в розмірі 250 тис. доларів. Ми заарештували та направили до суду справу одного з керівників державної установи, який завдав збитків державі в розмірі 16 млн гривень. На підході в нас ще є «цікаві» й «гучні» справи, які ми озвучимо пізніше», – зазначив Ситник.

НАБУ відзвітувало про виконану роботу за рікНаціональне антикорупційне бюро України станом на 1 квітня 2016 року порушило 119 кримінальних проваджень.

Крім того, глава НАБУ повідомив, що станом на сьогодні загальна сума арештованих коштів перевищує 200 млн гривень. Ситник додав, що окрім коштів, також є заарештовано рухоме й нерухоме майно, а сума завданої шкоди державі становить майже мільярд гривень.

Нагадаємо, що «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків та держслужбовців. Так, Артем Ситник загалом дав 13 обіцянок, з яких 5 є виконаними, 4 – провалені, а ще 4 – перебувають у процесі виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: