Українці більше не платитимуть за румунські візи

Читать на русском
Уряди України та Румунії сьогодні підпишуть угоду про скасування плати за довгострокові візи.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні проведе зустріч із главою МЗС Румунії Лазарем Коменеску в Солотвині Закарпатської області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС України.

«Міністри П. Клімкін та Л. Коменеску обговорять широке коло питань двостороннього співробітництва й, зокрема, шляхи реалізації домовленостей, досягнутих у ході візиту Президента України П. Порошенка в Румунію 21 квітня 2016 року», – повідомили у відомстві.

Порошенко домовився з Румунією про військову допомогуПрезидент України Петро Порошенко висловив подяку Румунії за надання Україні військово-технічної допомоги в розмірі 250 тис. євро.

Зокрема, під час зустрічі міністри підпишуть Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про скасування оплати за оформлення довгострокових (національних) віз, завдяки якій українці та румуни зможуть безкоштовно отримувати дозволи на в'їзд і перебування терміном понад 90 днів.

У прес-службі відомства додали, що 7 травня Клімкін планує відвідати український ліцей імені Тараса Шевченка в прикордонному румунському місті Сігету Мармацієй та провести зустріч із представниками місцевої української громади.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко та його румунський колега Клаус Йоганніс підписали документ про відновлення роботи українсько-румунської президентської комісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: