Україна та Румунія планують з'єднати свої газотранспортні системи

Читать на русском
Порошенко також запропонував Румунії розміщувати обсяги природного газу в українських підземних газових сховищах.

Президент Петро Порошенко закликав румунського колегу Клауса Йоганніса прискорити підготовку угоди про інтерконнектори між газотранспортними системами двох країн.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я запропонував, щоб ми прискорили роботу над укладенням угоди про інтерконнектори між газотранспортними системами наших країн, завдяки яким Румунія стане черговою державою, звідки Україна зможе імпортувати газ», – сказав Президент України.

Порошенко також запропонував Румунії розміщувати обсяги природного газу в українських підземних газових сховищах.

«Спільними зусиллями ми підвищуємо енергетичну безпеку не лише України, не лише Румунії, а й усього регіону», – зазначив Порошенко.

Голова «Нафтогазу» розповів «невеликий секрет» про ПорошенкаЗа словами Андрія Коболєва, він спілкується з Петром Порошенком про ціну на газ, а також про позицію в переговорах з РФ.

Як повідомлялося раніше, Президент України Петро Порошенко та його румунський колега Клаус Йоганніс підписали документ про відновлення роботи українсько-румунської президентської комісії.

Кабінет міністрів України також планує до 1 жовтня 2016 року підписати договір про об'єднання транскордонних газопроводів зі Словаччиною, Польщею та Румунією.

«Слово і Діло» зафіксувало 299 обіцянок Президента України Петра Порошенка. З них він виконав 120 (40%). Із повним переліком обіцянок Президента можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: