Росії далеко до зняття санкцій – Кулеба

Читать на русском
Посол МЗС України з особливих доручень Дмитро Кулеба не вважає, що Росія доб'ється зняття санкцій.

Посол Міністерства закордонних справ України з особливих доручень Дмитро Кулеба заявив, що Росія марно домагається зняття санкцій.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я не вважаю, що Росія зараз близька до зняття санкцій. Хоча й робить зусилля, щоб цього домогтися», – сказав Кулеба й додав, що ризик зняття санкцій з Росії є, але він контрольований.

РФ вимагає від України гарантій виконання вироку СавченкоФедеральна служба виконання покарань РФ вимагає від Міністерства юстиції України гарантій виконання покарання Надії Савченко.

Також дипломат заявив, що Росія, згідно з Мінськими домовленостями, має обміняти всіх українців-політв'язнів.

«Однозначно, всі наші політичні в'язні в Росії, а також у Криму, підлягають поверненню в Україну. І щодо політв'язнів у Росії, то ми розглядаємо обмін як частину формули за Мінськими угодами «всіх на всіх», – сказав посол.

Кулеба також додав, що глава українського МЗС Павло Клімкін порушить питання повернення Надії Савченко в Україну вже на наступній зустрічі «нормандської четвірки».

Нагадаємо, Кулеба заявив, що 11 травня на переговорах у Берліні глави МЗС країн «нормандської четвірки» говоритимуть переважно про Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: