МЗС Франції прокоментувало заклик парламенту зняти санкції з РФ

Читать на русском
Уряд ФР, усвідомлюючи всю відповідальність Франції як члена Європейського Союзу та учасника нормандського формату, не збирається припиняти економічний тиск на Росію.
Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро

Міністерство закордонних справ Французької Республіки взяло до відома резолюцію Національних зборів із закликом зняти європейські санкції з Росії.

Про це повідомляє посольство України у Франції на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Ми розглянемо сьогоднішнє ухвалення Національними зборами резолюції, яка закликає уряд скасувати обмежувальні заходи, запроваджені Європейським Союзом проти Росії», – повідомили у французькому МЗС.

Однак уряд ФР, усвідомлюючи всю відповідальність Франції як члена Європейського Союзу та учасника «нормандського формату», не збирається припиняти економічний тиск на Росію.

«Санкції Європейського Союзу стосуються імплементації Мінських домовленостей. При подальшому розгляді питання про їх поновлення необхідно мати це на увазі», – підкреслили в МЗС Франції.

Країни G7 не збираються знімати санкції з Росії – МЗС ФранціїМіністр закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро вважає, що в Європейському Союзі не збираються обговорювати питання зняття санкцій з Російської Федерації, оскільки виконання Мінських домовленостей, як і раніше, блокується.

Нагадаємо, що сьогодні Нижня палата Національних зборів Франції проголосувала за резолюцію, яка закликає уряд країни виступити за зняття економічних санкцій, запроваджених Заходом проти РФ за агресію в Україні.

Як повідомлялося раніше, парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в тексті якої міститься заклик до країн-членів запровадити санкції проти осіб зі «списку Савченко».

Також НБУ наклав санкції на рахунки осіб зі «списку Савченко».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: