Данилюк розповів подробиці реформи управління держбанками

Читать на русском
Реформа управління державними банками передбачатиме створення в їхніх структурах наглядових рад.
Олександр Данилюк

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що реформа управління державними банками передбачатиме створення в їхніх структурах наглядових рад.

Про це він розповів під час засідання уряду, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Данилюка, до наглядової ради можуть потрапити за конкурсом незалежні кандидати, які повинні мати не менше 10 років досвіду в банківській сфері.

«Вони повинні мати не менше 10 років досвіду роботи в банківській сфері. Також передбачається, що в разі невиконання запланованих показників роботи держбанків посадовці можуть бути зняті з посади», – додав глава Мінфіну.

Держбанки стали альтернативою хованню грошей під матрацДержавні банки зіграли ключову роль в збереженні української банківської системи під час кризи та продовжили кредитування в такі складні для банків часи.

Данилюк також наголосив, що головною метою реформування управління держбанками є його ізоляція від політичного впливу, якою займатиметься та сама наглядова рада.

Окрім того, як стверджує міністр, ці зміни вже узгоджені з Міжнародним валютним фондом. Він також додав, що проект закону передбачає кримінальну відповідальність за втручання в управління держбанками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: