НБУ знижує облікову ставку до 19%: що це означає для українців?

Читать на русском
Це призводить до зниження вартості кредитів, що видаються комерційними банками, й загального рівня вимог до позичальника. В підсумку це призведе до економічного зростання.

Національний банк України знижує облікову ставку з 22% до 19% річних із 22 квітня поточного року.

Це рішення закріплене постановою НБУ від 21 квітня 2016 року №278 «Про регулювання грошово-кредитного ринку», повідомляє «Слово і Діло».

«Це стало можливим завдяки істотному послабленню ризиків для цінової стабільності», – йдеться в повідомленні Нацбанку.

Як повідомляється, НБУ вирішив послабити монетарну політику завдяки сприятливій внутрішньо- та зовнішньополітичній кон'юнктурі.

«Політична напруга знизилася завдяки формуванню нового уряду, а зовнішні ризики – завдяки відновленню транзиту українських товарів через РФ і поступовому зростанню цін на вітчизняний експорт», – повідомляє прес-служба НБУ.

Відзначимо, що такий монетарний інструмент, як зниження облікової ставки, центральні банки використовують для розігріву економічної активності в країні. Це призводить до зниження вартості кредитів, що видаються комерційними банками, й загального рівня вимог до позичальника. В підсумку це призводить до економічного зростання.

НБУ повідомив МВС про можливу злочинну змову в банку «Хрещатик»НБУ направив до правоохоронних органів лист з інформацією, яка може вказати на організовану злочинну діяльність в неплатоспроможному банку «Хрещатик».

Нагадаємо, що поточна облікова ставка була встановлена ​​з 25 вересня 2015 року, коли центробанк знизив її з 27% річних. До цього ставка була знижена рішенням правління Національного банку з 28 серпня 2015 року до 27% річних із 30%.

Вчора стало відомо, що НБУ протягом першого кварталу 2016 року закупівель ОВДП на фінансування «Нафтогазу» або Фонду гарантування внесків не здійснював.

Як повідомлялося раніше, Нацбанк України пом'якшив валютні обмеження для українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: