В Іспанії виданий ордер на арешт кількох соратників Путіна

Читать на русском
Іспанська Національна судова колегія видала міжнародний ордер на арешт кількох громадян Росії, пов’язаних із президентом РФ Володимиром Путіним.
Володимир Путін

Судова колегія Іспанії видала міжнародний ордери на арешт кількох російських громадян, підозрюваних у використанні мафіозних схем.

Про це пише місцеве видання El Mundo, передає «Слово і Діло».

Усі особи, що фігурують у виданому судом ордері на арешт, пов’язані з Президентом Росії Володимиром Путіним. Суддя Хосе де ла Мата, що розглядав справу, заявив, що проти кожного з підозрюваних є серйозні докази.

Як зазначає видання, у списку підозрюваних осіб є, зокрема, генерал та колишній віце-прем’єр Росії.

ЄС може запровадити санкції проти Путіна за «списком Савченко»Глава Європарламенту Мартін Шульц вчора відповів українському журналісту на запитання, чи запровадить ЄС санкції проти Путіна.

Уточнюється, що ордер був виданий за результатами операції «Трійка», що почалася у 2008 році, та в результаті якої були затримані лідери так званих «тамбовської» та «малишевської» мафіозних груп Геннадій Петров та Олександр Малишев і ще близько 20 осіб. Проте в ході розслідування виявилося, що угруповання пов’язані з російськими високопосадовцями.

Серед останніх – колишній депутат Держдуми та екс-член Національної банківської ради РФ Олександр Резнік та начальник Головного управління МВС РФ по Центральному федеральному округу Микола Аулов. Проте за твердженням іспанських слідчих, коло високопоставлених підозрюваних є значно ширшим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: