Країни G7 не збираються знімати санкції з Росії – МЗС Франції

Читать на русском
На зустрічі глав МЗС країн Великої сімки обговорювалося питання імплементації Мінських угод.
Жан-Марк Еро

Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро вважає, що в Європейському Союзі не збираються обговорювати питання зняття санкцій з Російської Федерації, оскільки виконання Мінських домовленостей, як і раніше, блокується.

Таку заяву він зробив після зустрічі міністрів G7 в інтерв'ю інформаційному агентству Agence France-Presse.

«Немає жодних підстав зараз говорити про те, що санкції мають бути зняті, якщо нічого не рухається», – сказав міністр.

За його словами, глави МЗС G7 обговорювали питання про санкції Європейського Союзу щодо Росії. «За питання санкцій слід братися, головним чином, після просування Мінських домовленостей, про які я щойно згадував», – підкреслив Жан-Марк Еро.

Нагадаємо, що 10-11 квітня пройшла зустріч країн «Великої сімки» на рівні міністрів закордонних справ у Японії, де досить докладно обговорили ситуацію на сході України та необхідність повної імплементації Мінських угод.

Російська агресія в Україні – найбільший виклик безпеці в ЄССанкції проти Російської Федерації не можуть бути зняті доти, доки Москва не виконає зобов'язання, взяті в рамках Мінських угод, щодо виведення військ зі Східної України, Криму, Севастополя та передачі контролю над кордоном.

Як повідомлялося раніше, глава МЗС Угорщини Петер Сиярто заявив, що дискусій у питанні продовження санкцій проти РФ не уникнути, оскільки вже відчутні втрати для економіки країни.

Водночас канадський уряд розширив санкції проти Росії через агресію щодо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: