Порошенко підтримав об'єднання церков

Читать на русском
Порошенко висловив готовність держави допомогти реалізувати ті рішення, які запропонують самі предстоятелі українських церков.

Президент Петро Порошенко висловив важливість створення в Україні єдиної помісної православної церкви адміністративно незалежної від церков інших держав.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу президента.

«Очевидно, що в сьогоднішній ситуації багатьом віруючим важко погодитися з існуючим роз'єднанням українського православ'я. Звичайно, я кардинально не допускаю, щоб держава втручалася – і я цього не допущу – в міжцерковні відносини. Це справа віруючих і церков. Але й ігнорувати волю народу теж негоже, так само, як неприпустимо допустити втручання в ці процеси іншої держави», – підкреслив президент.

У той же час, Порошенко висловив готовність держави допомогти реалізувати ті рішення, які запропонують самі предстоятелі українських церков.

За словами Президента, соціологічні опитування показують, що все більша кількість православних українців хочуть мати єдину церкву.

«Церква, євхаристійного та молитовного єднання і дуже важливо – адміністративно незалежну від інших держав», – додав глава держави.

Провокації митрополії або конфесійний конфлікт в Україні за завданням ФСБ – експертОчільник Української православної церкви митрополит Онуфрій, який неодноразово закликав владу зупинити в країні кровопролиття, відмовився вітати стоячи бійців, нагороджених званням «Герой України».

Нагадаємо, на початку червня 2015 року УПЦ КП і УАПЦ домовились об'єднатися в одну помісну церкву 14 вересня. Але 10 липня стало відомо, що представники УАПЦ відмовилися від об'єднання.

Як раніше повідомлялося, церкви та інші релігійні громади не платитимуть податок на нерухомість.

У 2014 році предстоятелем УПЦ МП був обраний митрополит Онуфрій, відомий своїми проросійськими поглядами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: