Карпатські церкви, що увійшли до спадщини ЮНЕСКО, потребують реставрації

Читать на русском

Дерев'яні карпатські церкви на Львівщині, які нещодавно увійшли до Списку світової спадщини ЮНЕСКО, потребують реставрації.

Про це повідомив заступник начальника відділу культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Роман Онишко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу облдержадміністрації.

Роман Онишко зазначив, що на кожному об’єкті у Львівській області є потреба в ремонті. «Були проведені обстеження та розроблені орієнтовні кошториси не тільки на ремонт церков, але і на розвиток інфраструктури біля них. На наступний рік планується вироблення проектної документації», – повідомив чиновник.

Роботи з ремонту церков, за словами Онишка,  потрібно виконувати поступово. Так, цього року на реставрацію церков з обласного бюджету Львівської області передбачено виділити 215 тис. грн.

Нагадаємо, цього року ЮНЕСКО ього року ЮНЕСКО додав до списку Всесвітньої культурної спадщини дерев'яні церкви Карпатського регіону, а також Стародавнє місто Херсонес Таврійський. У грудні Україна очікує надання відповідного статусу Петриківському розпису.

Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко обіцяє, що вже найближчим часом Миколаївська обсерваторія також подасть заявку на включення до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що до списку спадщини ЮНЕСКО також входять історичні пам'ятки Львова, однак місто має постійні проблеми із забудовою історичного центру, що руйнує архітектурний ансамбль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: