Церкви та інші релігійні громади не платитимуть податок на нерухомість

Читать на русском

Верховна Рада України ухвалила законопроект, яким звільнила релігійні організації від сплати податку на нерухомість.

За законопроект №2226 проголосував 261 народний депутат, прийнявши документ за основу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

Так, глава парламенту Володимир Гройсман запропонував обробити до другого читання всі запропоновані в залі поправки.

Метою законопроекту є внесення змін до Податкового кодексу України для звільнення релігійних організацій від податку на нерухомість, який фактично є непрямим оподаткуванням пожертвувань церков і релігійних організацій, за рахунок який було придбано або побудовано зазначене майно, говориться в пояснювальній записці до документа.

Співавтор проекту закону депутат від «Народного фронту» Павло Унгурян повідомив, що релігійні громади звільнені від податку на землю, а «в Податковому кодексі випадково залишилося оподаткування нерухомості, яка знаходиться у власності церков і релігійних громад».

У документ запропонували внести правки, які передбачають звільнення від податку тільки для тих об'єктів нерухомості, які використовуються безпосередньо в релігійних цілях, наприклад, для богослужінь.

Як повідомив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, законопроект до другого читання підготують за скороченою процедурою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: