Провокації митрополії або конфесійний конфлікт в Україні за завданням ФСБ – експерт

Читать на русском

Предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій, який неодноразово закликав владу зупинити в країні кровопролиття, відмовився вітати стоячи бійців, нагороджених званням «Герой України».

На урочистому засіданні Верховної Ради оільник Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій не став вітати стоячи бійців, удостоєних звання «Герой України».

Як аргументували в УПЦ МП, даним вчинком глава Української православної церкви продемонстрував свою позицію щодо негайного припинення війни.

Однак, політолог Павло Нусс висловив іншу позицію, передає «Слово і Діло», посилаючись на його сторінку в Facebook.

«Митрополит Онуфрій свідомо провокує конфесійний конфлікт в Україні за завданням ФСБ РФ, і він і його «колеги по партії» підтвердили це своїм демаршем в стінах парламенту країни. Нам не дозволено піддаватися на ці провокації, тому що релігійна криза не тільки переорієнтує країну з інтеграційних процесів, а й посилить позиції Росії та її агентів в Україні», – вважає Нусс.

За його словами, рік тому був прогнозований такий сценарій, але зусиллями національної мудрості вдалося уникнути цього. Проте РПЦ - система, з якою в реальності важко битися і справа не в вірянах, а в московському офісі цієї фірми.

«Політика повинна втрутитися і вирішити проблему присутності в Україні ворожих елементів. У країні, яка опинилася під агресією росіян, не може бути російської церкви з патріархом у Москві. Це приниження країни і нації, це небезпека для нашої державності і суверенітету», – пише він.

Підсумовуючи, експерт зазначив, що в Україні має бути єдина православна церква з патріархом у Києві. І це питання потрібно вирішувати зараз. Але виключно мирним шляхом, через діалог, щоб не піддаватись на провокації митрополії РПЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: