Парламент заблокував фінансування оборонного замовлення – Турчинов

Читать на русском
Фінансування розвитку та виробництва нових видів озброєння та військової техніки, а також підготовки виробництва для низки важливих військово-технічних проектів досі не розблоковано.
Голова РНБО Олександр Турчинов

Блокування парламентом заходів щодо конфіскації коштів, украдених в українського народу екс-президентом Януковичем і його оточенням, веде до зриву фінансування оборонного замовлення та загрожує нацбезпеці України.

Про це заявив голова РНБО Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло».

«Причиною цього стало те, що значна частина фінансування державного оборонного замовлення в Бюджеті на 2016 рік передбачається зі спеціального фонду, який має наповнюватися за рахунок конфіскації коштів, украдених в українського народу екс-президентом Януковичем і його оточенням», – пояснив Олександр Турчинов.

За його словами, фінансування розвитку та виробництва нових видів озброєння й військової техніки, а також підготовки виробництва для низки важливих військово-технічних проектів досі не розблоковано.

«Частина цих коштів у розмірі понад $1,5 млрд арештована й перебуває на рахунках українських банків», – сказав Турчинов.

Він також додав, що змушений звернутися до новообраного Кабінету міністрів із вимогою терміново внести зміни до Державного бюджету на 2016 рік.

Спецконфіскація: все, що необхідно знати про дію законуСлово і Діло проаналізувало закон про спецконфіскацію: на кого поширюється його дія, що можуть конфіскувати, умови застосування закону і можливі наслідки

«З метою перерозподілу ресурсів і фінансування оборонних програм виключно із загального фонду Держбюджету», – зазначив він, додавши, що відповідне звернення до уряду вже підготовлено в апараті РНБО.

Як повідомлялося раніше, 13 квітня в Раді відкликали законопроект про спецконфіскацію. Замість нього депутати підготували новий законопроект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: