Замість відкликаного закону про спецконфіскацію депутати підготували новий

Читать на русском
Буде створена робоча група, яка виправить всі зауваження щодо невідповідності окремих положень цього законопроекту європейській практиці.
Народний депутат Іван Винник

У фракції «Блоку Петра Порошенка» закликали народних депутатів підтримати нову концепцію проекту закону про особливості звернення в дохід держави майна та грошових коштів до винесення вироку суду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на слова народного депутата від «БПП», секретаря парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Івана Вінника.

«У Державному бюджеті на 2016 рік передбачено понад 7 млрд грн для потреб української армії, які мають надійти саме за рахунок цієї конфіскації. Сьогодні нам потрібен цей закон», – наголосив на важливості ухвалення закону нардеп.

За його словами, буде створена робоча група, яка виправить усі зауваження щодо невідповідності окремих положень цього законопроекту європейській практиці.

Відзначимо, що в європейській практиці існує таке поняття, як конфіскація під час досудового слідства активів, походження яких не може пояснити підозрювана особа. Але з урахуванням особливості українського кримінального та цивільного законодавства та базових положень конвенції ООН про право на справедливий суд, законопроект №4057 вимагає уточнення.

Нагадаємо, що комітет з питань національної безпеки та оборони підготував законопроект про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо особливостей звернення в дохід держави грошових коштів, валютних цінностей, інших цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду.

Як повідомлялося раніше, народний депутат України від фракції «Самопомочі» Олена Сотник сьогодні заявила про відкликання з розгляду законопроекту про спецконфіскацію.

Раніше лідер фракції «Народного фронту» Максим Бурбак повідомив, що закон про спецконфіскацію може бути проголосований лише після того, як усі депутатські групи отримають імунітет від його можливого застосування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: