Зубко не зміг створити кадровий резерв префектів через пасивність Ради

Читать на русском
Міністр регіонального розвитку не впорався з обіцянкою створити в Україні кадровий резерв префектів до початку квітня.
Геннадій Зубко

Віце-прем’єр-міністр-міністр регіонального розвитку та будівництва Геннадій Зубко не зміг виконати власну обіцянку щодо створення в Україні до 1 квітня 2016 року кадрового резерву префектів.

Відповідну обіцянку Зубка «Слово і Діло» зареєструвало 26 серпня 2015 року.

«Згідно з проектом, перше призначення на посади префектів у всіх областях здійснюватиметься з відбором кандидатур на конкурсних засадах до 1 квітня 2016 року... Ми закладаємо нові принципи кадрової політики в державі. Формування кадрового резерву забезпечить відбір та підготовку професійних, відповідальних людей, які потім будуть призначені префектами на місця», – заявив тоді міністр.

Однак, як з’ясувало «Слово і Діло», відповідний крок потребує ухвалення законодавчих змін, зокрема змін до Конституції, ухвалити які має Верховна Рада. Про це, зокрема, Зубко розповів у інтерв’ю журналістам агентства 18 лютого. Тоді очільник Мінрегіону констатував, що закон «Про префектів» уже готовий, а самі префекти з’являться в Україні після того, як Рада внесе зміни до Конституції в частині децентралізації.

Оскільки останнє ухвалене парламентом рішення щодо децентралізації датується ще серпнем минулого року, природно, що до цього часу рішення про призначення префектів і створення кадрового резерву ухваленим бути не могло через відсутність законних підстав. Це 20 квітня в телефонній розмові аналітикам «Слова і Діла» підтвердив і директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Сергій Шаршов.

Таким чином, ця обіцянка Геннадія Зубка отримує статус «не виконано», як і ще 13 зобов’язань міністра. Дізнатися про те, як виконують обіцянки інші міністри українського уряду, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: