Порошенко підтримав повну заборону нового російського кіно

Читать на русском
Порошенко повернув законопроект про розширення списку заборонених російських фільмів до Верховної Ради зі своїм підписом.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою законопроект про внесення змін до закону «Про кінематографію», що передбачає заборону будь-яких фільмів виробництва Російської Федерації, випущених із 1 січня 2014 року.

Відповідна норма міститься в законопроекті «Про внесення змін до закону України «Про кінематографію» (щодо фільмів держави-агресора)», ініційованому депутатом від «Народного фронту» Вікторією Сюмар, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт Верховної Ради.

Кириленко не вніс російських артистів, які виступали в Криму, до «чорного списку»Станом на 26 лютого 2016 року ані Доліна, ані Бутман не внесені до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

«Передбачена частиною першою цієї статті заборона розповсюдження та демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року. Заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди, передбачених попереднім реченням органів та дій, поширюється на фільми, вироблені та (або) опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року», – йдеться в тексті законопроекту, повернутого сьогодні до апарату парламенту з підписом Президента.

В пояснювальній записці автори законопроекту написали, що раніше заборона поширювалася на мілітаристські фільми, вироблені в Росії з 1991 року. Однак поняття кіновиробництва не є досить чітким, тож точкою відліку для заборони фільму тепер буде вважатися дата його виходу на екрани. Крім того, нова заборона охопить не лише кіно, вироблене в Російській Федерації, а фільми будь-якого виробництва, що містять пропаганду її силових структур.

Норма закону вступить у дію наступного дня після публікації в офіційних урядових ЗМІ.

Нагадаємо, російські пропагандистські фільми в Україні заборонені з 4 червня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: