Наша пісня гарна й нова: Кириленко знов погрожує радіостанціям, що не крутять українську музику

Читать на русском
Міністр культури В'ячеслав Кириленко вкотре погрожує позбавленням ліцензій тим українським радіостанціям, що не транслюють музику вітчизняних виконавців.
В'ячеслав Кириленко

Міністр культури В'ячеслав Кириленко вкотре погрожує позбавленням ліцензій тим українським радіостанціям, що не транслюють музику вітчизняних виконавців.

Про це «Слову і Ділу» стало відомо з офіційного Twitter міністра.

«В Україні є типу вітчизняні FM-станції без пісень укрмовою взагалі. Якщо така профанація, то потрібно міняти закон і забирати ліцензії. І негайно», – написав Кириленко.

Між тим, 2 березня 2015 року «Слово і Діло» зареєструвало обіцянку очільника Мінкульту ініціювати перевірку радіостанцій на предмет дотримання ними обов'язкової квоти трансляції в ефірі українських пісень. Щоб перевірити цю обіцянку, «Слово і Діло» звернулося до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, адже саме цей орган відповідає за інспекцію теле- та радіопростору. Там системі народного контролю відповіли, що станом на 13 листопада жодних звернень від Мінкульту чи особисто Кириленка на проведення відповідної перевірки Нацрада не отримувала. Тоді обіцянка міністра отримала статус «не виконано».

Цікаво, що на цьому очільник Мінкульту вирішив не зупинятися і в червні заявив: квоту на трансляцію в ефірі українських композицій треба збільшити до 75% (замість 50%). У відомстві вже тоді начебто створили робочу групу, що мала б займатися відповідним проектом змін до закону «Про телебачення та радіомовлення».

Оскільки про результати роботи цієї групи досі нічого невідомо, коли відбудуться заявлені міністром зміни щодо позбавлення ліцензій радіостанцій, що не транслюють української музики, можна лише здогадуватися.

Варто зазначити, що фахівці оцінюють квотування ефіру радіостанцій як таке, що шкодить як індустрії, так і виконавцям.

Нагадаємо, 8 листопада провідні діячі культури України направили Президенту відкритого листа з вимогою підтримати законопроект «Про державний фонд гуманітарного розвитку України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: