Представники радіобізнесу просять Яценюка оцінити брехню Кириленка

Читать на русском
Незалежна асоціація телерадіомовників звинуватила міністра культури В'ячеслава Кириленка в порушенні етики поведінки державного службовця.
В'ячеслав КириленкоФото: УНІАН

Незалежна асоціація телерадіомовників звинуватила міністра культури В'ячеслава Кириленка в порушенні етики поведінки державного службовця.

Радіомовники також просять главу Кабміну Арсенія Яценюка дати відповідну оцінку діям Кириленка, повідомляє «Слово і Діло».

Нагадаємо, вчора в Будинку звукозапису Українського радіо під головуванням Кириленка відбулася нібито «відкрита для представників ЗМІ» нарада про підтримку «провідними українськими музикантами» та радіокомпаніями впровадження квот на україномовні пісні в радіоефірі, яка мала відверто маніпулятивний характер.

«Пан віце-прем'єр-міністр і запрошені ним учасники грубо відмовилися не лише взяти до уваги позицію представників музичної та радіомовної індустрії, а й навіть заслухати їхні презентації», – йдеться в заяві асоціації телерадіомовників.

За словами журналіста Олексія Бондаренка, на цій нараді не дали виступити Віталію Дроздову, який вважається «батьком» половини українських радіостанцій. Більше того, журналістам не давали ставити запитання, прямо відповідаючи, що їх покликали «щоб були».

«Що отримуємо в результаті? Правильно! Культурна громадськість радісно підтримала впровадження квот! Відомі музиканти та ГО злилися в єдиному пориві, вітаючи мудре рішення. Список відомих музикантів і ГО: Антін Мухарський (Орест Лютий), Олександр Ярмола (гурт «Гайдамаки»), Володимир Шерстюк (гурт «Козак Сістем»), Тарас Компаніченко (гурт «Хорея козацька»), Сашко Лірник, Євген Романенко (гурт «Тарута»), представники громадських організацій – Катерина Чепура (рух «Відсіч»), Тарас Шамайда (ГО «Простір свободи»), Оксана Левкова (ГО «Не будь байдужим»), – зазначив Бондаренко.

«В цьому всьому дратує найбільше, – наголошує журналіст, – що нас усіх намагаються обдурити за старою схемою. Зробимо вигляд, що щось обговорювали, покажемо лише лояльних і всі подумають, що рішення було прийнято більшістю».

Відродити найближчим часом українське кіноСказано 22 лютого 2006 р.Статус обіцянки: Не виконано

«До речі, де починається межа, за якою музиканта можна назвати відомим? Де починається межа, коли мало кому відомі музиканти намагаються видавати себе за всю музичну галузь? Де межа, за якою люди, охочі допомогти музиці та культурі, будуть здатні на діалог, а не лише на політичну слину?», – зазначив Віталій Дроздов.

Нагадаємо, рік тому В’ячеслав Кириленко заявив, що ініціює перевірку радіостанцій щодо виконанню ними чинної обов'язкової квоти трансляції в ефірі українських пісень, проте ця обіцянка, як і ще 38 інших, виконана не була. У відповідь на запит «Слова і Діла» в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення підтвердили: орган не підпорядковується Мінкульту України, а тому не може отримувати від нього жодних доручень, й додали, що звернень від Кириленка не отримували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: