Рада дозволила приватизацію кімнат у гуртожитках

Читать на русском
Верховна Рада України сьогодні ухвалила закон про надання мешканцям гуртожитків права приватизувати свої кімнати.

Верховна Рада України сьогодні ухвалила законопроект №1076 про уточнення сфери застосування та вдосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За цей законопроект проголосували 252 народних депутати.

Документом передбачається дозволити мешканцям гуртожитків приватизувати свої кімнати незалежно від форми власності будівлі гуртожитку.

Рада узаконила діяльність приватних детективівВерховна Рада з другої спроби знайшла голоси для ухвалення закону про приватну детективну діяльність.

«Був час, коли багатоповерхівки-гуртожитки було приватизовано за безцінь. Вийшло так, що їх було приватизовано, фактично, разом із людьми, які в тих гуртожитках виросли самі, виростили своїх дітей і навіть онуків, але так і не отримали законного права на житлову площу. Тому законопроект надасть їм право узаконити будинок. І не лише в державних або комунальних гуртожитках, а й у тих, які вже мають власників», – прокоментувала новий закон одна з його авторів, нардеп від «БПП» Оксана Юринець.

Нагадаємо, вчора, 19 квітня, на ранковому засіданні Верховна Рада ухвалила три законопроекти про внесення змін до пенсійного законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: