Кабмін затвердив проект закону про ринок електроенергії

Читать на русском
Цим законопроектом передбачається усунення монополії та спрощення підключення до електромереж.

Кабінет міністрів України за невідкладною процедурою затвердив внесення до Верховної Ради законопроекту про ринок електроенергії, який передбачає лібералізацію електроенергетичного ринку України.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook народний депутат від фракції «Самопомочі» Вікторія Войціцька, повідомляє «Слово і Діло».

«Законопроекту про ринок електроенергії бути – щойно КМУ за невідкладною процедурою затвердив внесення законопроекту до парламенту», – пише вона.

Підвищення тарифів на електроенергію: як заощадити?За рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), з 1 вересня електрика для населення подорожчає на 25%.

Нагадаємо, що цим законопроектом передбачається усунення монополії та спрощення підключення до електромереж. Зокрема, ним передбачається впровадження нової моделі ринку електроенергії «на добу вперед», внутрішньодобового ринку, балансуючого ринку, ринку допоміжних послуг і ринку двосторонніх договорів.

Як повідомлялося раніше, з 1 березня тарифи на електроенергію в Україні зросли на 25%.

Також Міненерго має намір створити робочу групу для вивчення можливостей запобігання зовнішнього втручання в роботу енергомереж країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: