Франція сподівається, що закон про особливий статус Донбасу ухвалять до кінця червня

Читать на русском
Київська влада має виконати взяті зобов'язання та провести реформи, зокрема внести поправку до Конституції про спеціальний статус Донбасу.
Жан-Марк Еро

Влада Франції сподівається, що Україна внесе поправку до Конституції про спеціальний статус Донбасу до кінця першого півріччя 2016 року.

Про це заявив глава французького МЗС Жан-Марк Еро на прес-конференції за підсумками зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Київська влада має виконати взяті зобов'язання та провести реформи, зокрема внести поправку до Конституції про спеціальний статус Донбасу та поправку про виборчий процес на Донбасі», – сказав він.

Жан-Марк Еро висловив надію, що цих результатів вдасться досягти до кінця першого півріччя цього року.

Чи готові українці надати Донбасу особливий статус?Опитані соціологами громадяни України не хочуть надавати жодних преференцій донецьким терористам.

Нагадаємо, що президент РФ Путін пов'язує виконання Мінських угод із «налагодженням прямого діалогу з Донбасом», амністією, узгодженою з «ДНР» і «ЛНР», конституційною реформою та запровадженням положень закону про особливий статус окремих районів Донбасу.

Раніше бізнесмен Сергій Тарута заявляв, що ухвалення законів про особливий статус Донбасу, про місцеві вибори та про амністію бойовиків допоможе повернути окуповані території.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: