Херсонська область посилює оборону через постійну загрозу з Криму

Читать на русском
Військово-політичне керівництво РФ з високою ймовірністю не відмовилося від намірів прокласти сухопутний коридор через територію Приазов'я в окупований півострова Крим.
Херсонська ОДА

Влада Херсонської області посилює охорону стратегічних об'єктів і комунікацій регіону через постійну загрозу з боку ЗС РФ, які дислокуються на території окупованого Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Херсонської ОДА.

Завдання з оборони об'єктів покладено на бійців 15-ї Окремої механізованої бригади (ОМБр) Збройних сил України.

«15 ОМБр проводитиме розвідувально-пошукові дії, а також забезпечуватиме охорону стратегічних об'єктів і комунікацій Херсонщини згідно з елементами плану оборони області», – відзначають в ОДА.

Влада області підкреслює, що військово-політичне керівництво Росії з високою ймовірністю не відмовилося від намірів прокласти сухопутний коридор через територію Приазов'я в Крим.

Для підвищення ефективності та мобільності 15 ОМБр взаємодіє з підрозділами армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

У Міноборони побоюються висадки російських військових на азовському узбережжіВ українській розвідці попереджають, що на узбережжі Азовського моря можлива висадка військово-морських сил РФ.

Відзначимо, що на початку квітня в Херсонській області завершилися військові навчання по захисту регіону. 15-а Окрема механізована бригада, яка брала участь в навчаннях, залишилася на території області для виконання завдань у складі оперативно-тактичного угруповання.

Як раніше повідомлялося, в Херсоні формується спеціальний озброєний батальйон, завданням якого буде посилення української присутності на кордоні з окупованим Кримом.

Керівництво Генічеського району Херсонської області посилює частини протиповітряної оборони ЗСУ на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: