Кримські авто з російськими номерами на материк не пустять

Читать на русском
Окупаційна влада Криму змусила водіїв, чиї транспортні засоби зареєстровані в Криму, замінити українські номерні знаки на російські вчасно до 1 квітня під загрозою штрафних санкцій.

Українські прикордонники відмовляються пропускати на територію материкової України автомобілі з території тимчасово окупованого Кримського півострова, власники яких перейшли на автомобільні номерні знаки російського зразка.

Про це заявив головний державний інспектор Відділу митного оформлення «Чонгар», митного поста «Херсон-Центральний» і Херсонської митниці ДФС Віктор Панченко, повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на «УНН».

«Оскільки реєстраційні номери, видані цими органами, не вважають дійсними, то й пропуск таких транспортних засобів через материкову Україну здійснюватися не буде», – зазначив Панченко.

Він підкреслив, що митниця в своїй роботі керується Конституцією України, законами та постановами КМУ та іншими нормативно-правовими актами з питань митної справи, тому всі формування, які діють не відповідно до Конституції України, є незаконними.

Україна поверне Крим, лише змінивши своє ставлення до його жителів – Foreign PolicyЯкщо Україна в дійсності бажає повернути Крим назад до складу держави, то вона має змінити свій підхід до людей, що населяють півострів.

Нагадаємо, що окупаційна влада Криму змусила водіїв, чиї автотранспортні засоби зареєстровані в Криму, замінити українські номерні знаки на російські до 1 квітня поточного року під загрозою штрафних санкцій. В результаті 31 березня кримські водії масово поїхали в Україну залишати автомобілі.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада України має намір на законодавчому рівні закріпити принципи Кримської автономії на основі самовизначення націй.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: