У Міноборони побоюються висадки російських військових на азовському узбережжі

Читать на русском
В українській розвідці попереджають, що на узбережжі Азовського моря можлива висадка військово-морських сил РФ.

В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України попередили, що на українській частині узбережжя Азовського моря можлива висадка військовослужбовців військово-морського флоту Росії.

Професійні військові РФ можуть прибути на неконтрольовану урядом територію України під виглядом сепаратистів Л/ДНР, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Зокрема, за словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, небезпека підсилення збройних формувань сепаратистів зростає на донецькому та маріупольському напрямках.

«Гібридне» повернення Донбасу в Україну: 5 тактичних завдань Кремля«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, до чого готується Росія та чи відбудуться довгоочікувані зміни у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі.

«Триває створення так званої Азовської флотилії. До її складу увійдуть катери та інші плавзасоби, які будуть базуватися в населених пунктах Сєдове, Новоазовськ та Безіменне», – розповів Скібіцький.

Наразі для формування зазначеної флотилії відібрані 7 баркасів і катерів.

«Враховуючи зазначене, зростає рівень загрози застосування сил і засобів Чорноморського флоту Російської Федерації для висадки на азовському узбережжі під виглядом дій підрозділів 1-го армійського корпусу», – констатував він.

Нагадаємо, сьогодні міністри закордонних справ країн «нормандської четвірки» повідомили що вчорашні переговори в Парижі не принесли помітних позитивних результатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: