На кордоні з окупованим Кримом з'явилися російські «Гради» – Ківа

Читать на русском
Після підриву електроопор у Херсонській області російські війська мобілізувалися й впритул підійшли до лінії розмежування.
Ілля Ківа

Після підриву електроопор у Херсонській області російські війська мобілізувалися й впритул підійшли до лінії розмежування.

Про це повідомив керівник підрозділу протидії наркозлочинності МВС Ілля Ківа, пишуть «Факти на ICTV», передає «Слово і Діло».

За його словами, МВС проводить посилене патрулювання Херсонської області у зв'язку з тим, що після вибухів електроопор російські військовослужбовці наставили на Україну «Гради» й приготували десант.

Чубаров розповів, чому Україна не може повністю знеструмити КримЯкщо Україна припинить подачу електрики в окупований Крим, Росія піде на контрзаходи, наслідком яких можуть стати віялові відключення світла в регіонах.

«Російські війська підійшли впритул до прямої лінії зіткнення, були підігнані реактивні системи «Град», і це фактично на всіх трьох напрямках до пунктів пропуску. Висадилася десантна бригада на трьох напрямках й ми знаємо про те, що російські війська приведені в бойову готовність. Тому в даному разі ми намагаємося бути готовими до будь-якого розвитку подій», – заявив Ківа.

Також, за його словами, Росія підігнала до Джанкою близько 12 танків і може сприйняти даний інцидент із підривом опор, в результаті якого до Криму перестала постачатися електроенергія, як причину подальшої окупації України.

«Як один із можливих варіантів розвитку подій – щоб вони не сприйняли дану енергетичну блокаду як причину продовження поступу російських військ углиб материкової України. Тому ми приведені в бойову готовність», – зазначив Ківа.

Нагадаємо, вночі 22 листопада жителі півострова Крим, який був окупований Російською Федерацією, залишилися без електропостачання через вибухи електроопор у районі Чаплинки Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: