Нафта обвалилася на тлі невдалих домовленостей у Досі

Читать на русском
Основне протиріччя полягає в тому, що представники Саудівської Аравії згодні заморозити рівень видобутку нафти на показниках січня цього року лише разом з усіма членами ОПЕК, в тому числі й Іраном. Як відомо, Іран на зустрічі в Досі навіть не був представлений.

Котирування нафти марки Brent знизилися більш ніж на 4% в ході торгів у понеділок через провалення домовленостей у Досі. Станом на 10:50 вартість Brent становила 41,28 дол., або на 4,25% нижче п'ятничних торгів.

Про це повідомляє «Слово і Дело», посилаючись на потоковий графік на глобальному фінансовому порталі investing.com.

«Віра в те, що ОПЕК зможе скоординувати видобуток, вкрай мала», – сказав нафтовий аналітик BMI Research, підрозділу рейтингового агентства Fitch.

Він також додав, що для Саудівської Аравії важливим є не лише питання ціни нафти, а й принципи регіональної політики.

Причиною провалу домовленостей стали розбіжності між Саудівською Аравією та Іраном. Основне протиріччя полягає в тому, що представники Саудівської Аравії згодні заморозити рівень видобутку нафти на показниках січня цього року лише разом з усіма членами ОПЕК, в тому числі й Іраном. Як відомо, Іран на зустрічі в Досі навіть не був представлений.

Передбачається, що найбільші нафтовиробники, підтримувані урядами країн, посилять боротьбу за частку ринку, запропонувавши ще більші знижки на сиру нафту.

США «завалять» Європу нафтою та газомСША вперше за останні 40 років відправили танкери з нафтою з американських сланцевих родовищ. Першими американське сировину отримають Франція та Нідерланди.

Ціни на нафту впали на 70% із середини 2014 року, оскільки надлишок пропозиції на світових ринках становить 1-2 мільйони барелів на добу.

Нагадаємо, що в квітні глави Міненерго РФ Олександр Новак, міністр нафти та мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі та інші представники країн ОПЕК попередньо домовилися про заморожування обсягів нафтовидобутку на рівні січня 2016 року.

Також Іран розсмішили заклики ОПЕК і РФ заморозити видобуток нафти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: