РФ і ОПЕК домовилися про замороження видобутку нафти

Читать на русском
Заморожування рівнів видобутку не створює безпосередніх передумов до розвороту цін на нафту, але створює міцну основу для відновлення цін у другій половині року.

Глава Міненерго РФ Олександр Новак, міністр нафти та мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі та інші представники країн ОПЕК домовилися про заморожування обсягів нафтовидобутку на рівні січня 2016 року.

Про це повідомляє Bloomberg у вівторок, 16 січня, передає «Слово і Діло».

«Виробники нафти триматимуть видобуток на стійкому рівні січня цього року», – заявив міністр енергетики Катару Мухаммед бін Салех аль-Сада, додавши, що низькі ціни не були позитивними для світової економіки.

Алі аль-Наїмі, голова ради директорів Saudi Aramco, національної нафтової компанії Саудівської Аравії, погодився, що збереження виробництва нафти на стабільному рівні поки буде достатньо. Водночас він сказав, що попит на нафту зростає і його країна хотіла б задовольнити клієнтів.

«За підсумками зустрічі чотири країни - Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела - готові заморозити видобуток нафти на рівні січня, якщо інші виробники приєднаються до цієї ініціативи», - сказав за підсумками переговорів Новак, слова якого наведені в повідомленні Міненерго РФ.

«Заморожування рівнів видобутку не створює безпосередніх передумов до розвороту цін на нафту, але створює міцну основу для відновлення цін у другій половині року», – говорить Олів'є Джейкоб, керівний директор Petromatrix GmbH.

Нагадаємо, що Новак прибув до столиці Катару Дохи та проводить зустріч із представниками країн, які входять до Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). У зустрічі беруть участь міністри нафти та енергетики Катару, Венесуели й Саудівської Аравії.

Як раніше повідомлялося, Vitol Group, найбільший торговець нафтою, прогнозував, що ресурс переживає один із довгих періодів низьких цін, який триватиме протягом мінімум десяти років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: